top of page
Stockholm

Sports Cardiology

Varje år dör spelare på plan. Plötslig hjärtdöd är det mest tragiska som kan hända en idrottare. I alldeles för många fall kan det ha förebyggts och undvikits om det fanns bra screening. 

 

Screening utförs och bedöms av hjärtspecialister som har adekvat kunskap om Sports Cardiology. Vi är i dagsläget den enda hjärtkliniken i Sverige med den kompetensen.

Välkommen att ta kontakt eller lämna din intresseanmälan.

Varför screening?

I ett tidigt skede kan vi med enkla medel fånga upp hjärtsjukdomar av relevans. I dessa fall kan det vara skillnad mellan liv och död. Upptäcker man något avvikande, kan vidare diagnostik behövas, med ultraljud eller magnetröntgen av hjärta. Ju tidigare man upptäcker hjärtsjukdomar, desto tidigare kan diagnostik och behandling ske.

Varför screening?

Vilka behöver screening?

Screening rekommenderas för idrottare från och med 16 års ålder. I vissa andra länder börjar man redan från 14 års ålder.

Vilka behöver screening?

Vad ingår i en hjärtundersökning?

Screeningen består av läkarbesök med genomgång av ett särskilt formulär. Hjärtundersökning och ett EKG ingår alltid. Läkaren gör en bedömning utifrån resultatet av screeningen om det finns indikation att utreda vidare med ultraljud eller magnetröntgen av hjärtat.

Hjärtundersökning
Sports Cardiology

Return-to-play post Covid

När kan man återgå till idrotten efter Covid? Behöver man genomgå några undersökningar innan man kan börja träna? Frågorna är många under Covid eran. Som idrottare är du välkommen att diskutera de frågorna med en hjärtspecialist.

Post Covid

Priser

1 060 kr

 

1 200 kr

 

1 600 kr

 

2 600 kr

Läkarbesök (inkl. vilo-EKG)

Ultraljud hjärta

Arbetsprov

Långtids-EKG

Kostnad för röntgen och labprover tillkommer.

Intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter i formuläret nedan så återkopplar vi samma dag eller senast inom 24 timmar. Det går också bra att ringa oss på 08-511 15 100 alternativt mejla oss direkt på info@heartclinicstockholm.se

Tack för din intresseanmälan!

Intresseanmälan
bottom of page